Открили убития немец нарязан във фризер

Открили убития немец нарязан във фризер

Ужасяващи подробности за убийството в балчишкото село Соколово разказа Про Нюз Добрич от свои източници. Тялото на убития 59-годишен германски граждан

Ужасяващи подробности за убийството в балчишкото село Соколово разказа Про Нюз Добрич от свои източници. Тялото на убития 59-годишен германски гражданин е било разчленено на части, сложени във фризер. Крайниците и главата са били отделени от торса. А отрязан пръст с пръстен на него е бил изпратен на съпругата на убития.

Припомняме, че трупът бе открит рано тази сутрин в къща в Соколово. Окръжната прокуратура в Добрич ръководи досъдебното производство за убийство на чужд гражданин в селото, информираха от Апелативна прокуратура – Варна.

Първоначално производството е започнато във връзка с получен сигнал от гражданка на Федерална Република Германия, постоянно пребиваваща в България и живуща в с. Соколово, област Добрич, за това, че на 20 октомври 2021 година бил отвлечен съпругът й – мъж на 59 години, също германски гражданин.

Около 22.00 часа съпругата на жертвата получила ултимативно писмо с искане за паричен откуп в размер на 100 000 лева, който да бъде събран в следващите 48 часа. Бележката била придружена от биологичен материал, върху който бил поставен пръстен, принадлежащ на отвлеченото лице.

След получаване на сигнала за отвлечен чужд гражданин, веднага в разследването с отделни задачи били включени и служители на териториалните структури на ДАНС и на ГДБОП. В резултат на следствените действия, ръководени от прокурор от Окръжна прокуратура – Добрич, и реализирани съвместно от служители на ОД на МВР – Добрич, ТД „Национална сигурност“ и сектор „БОП“ в града, за броени часове е разкрито друго тежко умишлено престъпление – убийството на германския гражданин.

„Имаме всички данни да мислим, че първоначалната версия за отвличане с цел откуп всъщност е прикриване на убийство“, съобщи Владимир Чавдаров – административен ръководител на Апелативната прокуратура.

Установени са две лица, също граждани на ФР Германия, имащи съпричастност към извършеното престъпление. Открито било и тялото на жертвата.

Двамата мъже – Р.К. (59 г.) и Т.К. (23 г.), баща и син, по наша информация Ралф Кристиан и Тим Кристиан, ще бъдат привлечени към наказателна отговорност за извършеното от тях убийство. Те ще бъдат задържани за срок до 72 часа с оглед довеждането им в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Апелативният прокурор на Варна изказа благодарност на своите колеги от Окръжната прокуратура в Добрич, служителите на МВР, ДАНС и ГДБОП за усилията им по разкриването, документирането и събирането на доказателства за извършеното тежко криминално деяние.

Работата по доказване и документиране на престъплението тече и към момента под ръководството на Окръжна прокуратура – Добрич.

COMMENTS

WORDPRESS: 0