Отвлечен пътнически самолет кацна принудително в Кипър, похитителите освободиха само египтяните на борда

Пътнически самолет на египетска авиокомпании бе отвлечен и извърши принудително кацане в кипърския град Ларнака, предаде РИА Новости. Леталният апарат

Пътнически самолет на египетска авиокомпании бе отвлечен и извърши принудително кацане в кипърския град Ларнака, предаде РИА Новости. Леталният апарат бе похитен по време на рейс от пристанището в африканската страна Александрия до египетската столица Кайро. По данни на арабска медия похитителят е най-малко един и е въоръжен с колан с експлозиви, а сигналът за отвличането бе подаден от капитана на полета. Мотивите за отвличането на лайнера все още не са обявени. Представителите на властите на средиземноморската островна държава започнаха преговори с похитителя.
Терористът, превзел египетския самолет, обеща, че ще пусне египтяните, които се намират на борда, съобщават световните агенции, цитирани от агенция Блиц. До момента са слезли около 20 пасажери.
По предварителни данни на борда на самолета, който е летял по линията Александрия – Кайро, има 82 души – 55 пътници и 7-членен екипаж. Похитителите са обещали да освободят жените и децата.
От компанията „Еджипт Ер“ засега отказват официален коментар за заложническата драма. Египетското министерство на авиацията е потвърдило за заловения самолет.
Министърът на правосъдието и обществения ред на Кипър Йонас Николау е съобщил, че е свикал извънредно съвещание и е създаден кризисен център за преговори с похитителите.
Снимка: REUTERS

COMMENTS

WORDPRESS: 0