Лютви Местан: Единственият шанс, да не се бе случило това, е да не бях там

Единственият шанс, да не се бе случило това, е да не бях там. Спрях на знака "Стоп". Това заяви лидерът на ДОСТ Лютви Местан, след като беше прегледан

Единственият шанс, да не се бе случило това, е да не бях там. Спрях на знака „Стоп“. Това заяви лидерът на ДОСТ Лютви Местан, след като беше прегледан в болницата в Кърджали и беше задържан за 24 часа заради тежката катастрофа с негово участие, при която загина 6-месечно бебе. Срокът за задържането на Местан изтича днес в 19 часа и ще се прецени дали да бъде удължен. Към момента не са му повдигнати обвинения.
От болницата в Кърджали разкриха подробности и за състоянието на бащата, майката и другото дете, които пострадаха в катастрофата. „Бащата е добре. В съзнание. Има контузия в областта на кръстта и съмнения за спукан прешлен. В добро общо състояние е. Същото важи за майката и детето. Жената има контузия в главата, а детето в глезена, но и двамата са в съзнание и без опасност за живота. Състоянието на Лютви Местан е добро и не са установени някакви сериозни проблеми“, каза пред камерата на БТВ проф. д-р Тодор Черкезов.
Припомняме, пътният инцидент стана малко след 13:30 ч. вчера на главния път за „Маказа”, на няколко километра след Момчилград. Колата на Местан влиза в главния път от разклонение на с. Загорско и засича движещ се автомобил, в който е пътувало семейство. Колата изхвърча на 50 метра в близкото дере и се прекатурва няколко пъти.
Общинският лидер на ДОСТ Мустафа Исмаил, който е шофирал след Лютви Местан, обясни, че лидерът на ДОСТ е спрял на знак „Стоп” преди да излезе на главния път. „Тъкмо зави и за секунди, един трясък, много силен, един дим, дори не видяхме как можа толкова моментално да излети с такава скорост тази кола. Това беше. Не мога да си представя дали 180, дали 200 км в час, това момче. Той спря на „Стоп”, огледа се, гледа наляво, надясно и след това потегли”, разказа Мустафа Исмаил.
По информация на окръжния прокурор на Кърджали има образувано досъдебно производство за катастрофа по непредпазливост и причиняване на смърт на едно лице.
Алкохолните проби и на двамата водачи са отрицателни. Взета им е проба за употреба на наркотици, която също е отрицателна.