Остава ли мониторингът за България? Отговорът на Йоурова е двусмислен

Ще остане ли механизмът за сътрудничество и проверка за България? Отговорът на зам.-председателя на Еврокомисията Вера Йоурова след представянет

Ще остане ли механизмът за сътрудничество и проверка за България? Отговорът на зам.-председателя на Еврокомисията Вера Йоурова след представянето на докладa за общото състояние на върховенството на закона в ЕС и докладите за всяка от страните членки е двусмислен.

„Все още виждаме недовършена работа, редица реформи са в ход. Имаме много интензивно сътрудничество между ЕК и съответните експерти. Има нужда България да направи повече, за да свърши задачите, заложени в препоръките. Идеята в бъдеще е един ден механизмът за сътрудничество и проверка да премине в този доклад за върховенство на закона“, коментира Йоурова пред БНТ.

Същевременно на въпроса ще има ли следващ доклад за България в рамките на механизма за сътрудничество и проверка тя отговори: „Зависи как България ще се справи с препоръките“.

България ще бъде сред първите пет държави, които през ноември ще бъдат обсъждани в Съвета на ЕС по общи въпроси. Тогава ще бъде обсъждан докладът на ЕК за върховенството на закона, представен днес.

COMMENTS

WORDPRESS: 0