Оживелият нападател на инкасо автомобила направил пълни самопризнания, в колата е имало 140 000 лева

Пълни самопризнания е направил оживелият нападател на инкасо автомобила, чийто братовчед загина при обира, предава Дарик. 140 000 лева е имало в инкас

Пълни самопризнания е направил оживелият нападател на инкасо автомобила, чийто братовчед загина при обира, предава Дарик. 140 000 лева е имало в инкасо автомобила, който братовчедите Бойко и Христо Борецови опитаха да оберат в Средец, съобщи на извънреден брифинг апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров. По думите му мъжете имали намерение да откраднат както парите, така и автомобила.
В понеделник сутрин двама 20-годишни мъже опитаха да ограбят инкасо автомобил в Средец. Единият от тях бе убит от охраната на автомобила, а другият – задържан. Двама гардове, влезли в схватка с нападателите, получиха травми по главата.
Въпреки че са били въоръжени, двамата нападатели не са стреляли, стана ясно от думите на Петров.
Мъжете нападнали гардовете на инкасото, докато те са слизали от автомобила. Срещнали яростна съпротива от страна на охранителите, единият от които прострелял 20-годишния Христо. Той е бил убит с един куршум.
Братовчед му е задържан и разпитан, като е направил пълни самопризнания. Колата, с която двамата са отишли до Средец, за да извършват планувания обир, е открита на три километра от мястото на инцидента.
Апелативният прокурор на Бургас каза, че за Борецов ще бъде поискана най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“.
20-годишният Бойко Борецов също е работил като частен охранител на инкасо автомобил отскоро. Баща му е бивш полицай.

На снимката: Бойко Борецов

COMMENTS

WORDPRESS: 0