Огнище на COVID-19 в Кърджали, заразата е внесена от лекарка от „Пирогов“

Ново огнище на коронавирус беше регистрирано в Кърджали, където има 11 случая на заразени за ден, според единния информационен портал за COVID-1

Ново огнище на коронавирус беше регистрирано в Кърджали, където има 11 случая на заразени за ден, според единния информационен портал за COVID-19. Петима пациенти са настанени в Инфекциозното отделение на болница „Д-р Атанас Дафовски“. Състоянието им е добро. Белодробното отделение е затворено заради двама заразени – лекар и пациент, съобщава 24rodopi.com.

Коронавирусът влиза в Кърджали и болницата чрез лекарката С. М. от „Пирогов“, която се завръща в родния си град. В края на май се установява, че е заразена с коронавирус.

Лекарката се е опитала да заблуди здравните власти, като не е казала кои са контактните ѝ лица, заради което според тях ще бъде дадена на прокурор.

„За съжаление, много трудно получихме информация от тази лекарка, нейният случай е открит в петък, вчера са били тествани повечето от лицата. Има нежелание за съдействие от нейна страна, което за мен е необяснимо“, коментира Никола Чанев, областен управител Кърджали.

„При първата среща на наши колеги с нея, тя не е дала пълна и точна информация за всичките си контакти, къде е била и кого е посетила. Изготвено е писмо и то ще бъде изпратено до прокуратурата за по-нататъшни действия“, каза Виктор Кирчев, директор РЗИ- Кърджали.

Междувременно стана ясно, че 74-годишна болна, близка на заразената лекарка, е починала снощи. Болницата се дезинфекцира. Днес предстои и втора дезинфекция на Белодробното отделение, което се очаква да заработи утре.

още по темата –  тук

COMMENTS

WORDPRESS: 0