Обявиха за продажба „къщата в Барселона“

Къщата в Есплугес (Esplugues de Llobregat, Барселона), свързана с разследване за пране на пари, водещо към българския премиер, е обявена за прод

Къщата в Есплугес (Esplugues de Llobregat, Барселона), свързана с разследване за пране на пари, водещо към българския премиер, е обявена за продан, съобщава испанският „Ел Периодико“.

По-рано тази година същото издание публикува новината, че „разследване за пране на пари в Барселона сочи към премиер-министъра на България“.

Къщата с гледка към морето се продава за 2 950 000 евро. Цената е намалена с 450 000 евро, след като бе обявена за продан от местна агенция за имоти. В описанието се посочва, че вилата е на четири етажа и разполага с басейн, асансьор, собствена охранителна система, седем бани, 8 места за паркиране в гаража и градина. Агенцията описва още предимства на имота: „На приземния етаж намираме просторна гостна, офис и тоалетна. На първия етаж има 4 спални с дрешници и баня, а основната спалня разполага с двойна баня и малка стая с дрешник с камина и достъп до собствена тераса“.

Къщата е закупена през 2013 г. за 3 милиона евро от дружеството Numin Invest, чийто мажоритарен собственик е Александър Чаушев.

Каталунската полиция е открила, че в имота е била настанена Борислава Йовчева, бивш български фотомодел, допълва „Ел Периодико“. Бившата манекенка е менажирала бутик от 140 кв. м на централния булевард Булевард “Пасейж де Грасия”. Този бизнес е регистриран на името на друга компания – EMA BGS SL. Магазинът е затворен в деня, когато в изданието излиза първата публикация за разследването. После се появява обява, че се отдава под наем.

COMMENTS

WORDPRESS: 0