Обсъжда се следващата учебна година да започне от 10 септември

Обсъжда се следващата учебна година да започне от 10 септември. Всеки директор може да покани родителите и да ги призове за това децата им да вл

Обсъжда се следващата учебна година да започне от 10 септември. Всеки директор може да покани родителите и да ги призове за това децата им да влязат оттогава в час. Идеята е да има една седмица повече за затвърждаване на материала чрез извънкласни и извънучилищни форми. Много директори са готови да направят това, заяви пред Нова телевизия председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева.

Ще има удължаване на учебната година. Това е изключително важно. То ще бъде за децата и учениците, които имат затруднения при усвояването на материала. Според мен такова удължаване трябва да има за всички от 1 до 4 клас, защото така облекчаваме родителите да бъдат спокойни за 2 седмици през лятото, каза още Такева.

С увеличението на заплатите от 1 януари 2021 г. средната заплата на педагогическия персонал е 1 774 лв., а на непедагогическия – 943 лв. В условията на пандемията не оставихме нито един човек на борсата, твърди председателят на Синдиката на българските учители.

COMMENTS

WORDPRESS: 0