Обрат! ИТН ще проведе консултации с формациите, от които очаква подкрепа в НС

Обрат! ИТН ще проведе консултации с формациите, от които очаква подкрепа в НС

Обрат в позицията на „Има такъв народ“. Преди да представят новото си предложение за правителство с техен мандат, ще проведат консултации с формац

Обрат в позицията на „Има такъв народ“. Преди да представят новото си предложение за правителство с техен мандат, ще проведат консултации с формациите, от които очакват подкрепа. Това обяви Ивайло Вълчев след заседание на парламентарната група.

„Нещата, които трябва да се обявяват в парламента, ще ги обявяваме в парламента. Нещата, които трябва да бъдат обявени в разговор с другите парламентарни групи, ще ги научат първо те в разговор с тях, така, както изисква тази професионална диалогичност. Няма да използвам фразата, че сме си направили необходимите изводи, но всяка информация, която трябва да бъде комуникирана с останалите, ще бъде комуникирана там, където й е мястото и там, където първо заинтересованите ще я чуят. Мисля, че в последните дни показахме с всичките си думи и действия, че абсолютно осъзнаваме това, което лежи на нашите плещи“, уточни той.

Според него разговорите с другите формации в парламента едва ли ще се случат утре, когато е по-скоро „церемониален“ ден, но ще се разберат кога ще се случат.

От „Има такъв народ“ отказаха да коментират дали отново ще номинират Ива Митева за председател на Народното събрание, щели да обявят решението си в зала. Мика Зайкова и Радостин Василев, който беше предложен за министър на младежта и спорта в първия проектокабинет на партията, обаче обявиха подкрепата си за нейното издигане:

„Ако питате мен, аз харесвам Ива, защото тя е великолепен юрист“, заяви Зайкова.

„Тя има пълната моя подкрепа, винаги“, допълни Василев.

Със сигурност първото заседание на 46-ото Народно събрание ще води 79-годишната Мика Зайкова от ИТН като най-възрастния депутат.

„Още не съм си подготвила речта. Мисля, че с избора, който направи българският народ, ни каза много точно какво иска“, обяви тя. По думите й не трябва да се прекалява с провеждането на избори.

„Разбирам, че е демократична процедура, но хайде да не прекаляваме с използването на тази процедура. Да седнем и да си свършим работата, да си структурираме парламента, да си изберем правителство и да заработим за хората, защото хората това чакат“, уточни Мика Зайкова.

COMMENTS

WORDPRESS: 0