Облачността ще се увеличава и около обяд ще започнат валежи предимно от дъжд, които до края на деня ще обхванат цялата страна

Максималните температури ще са в широки граници: от 0-2° в северозападните райони и до 12-14° През деня от северозапад облачността ще се увелича

Максималните температури ще са в широки граници: от 0-2° в северозападните райони и до 12-14°

През деня от северозапад облачността ще се увеличава и около обяд ще започнат валежи предимно от дъжд, които до края на деня ще обхванат цялата страна, а в Предбалкана и високите полета на Западна България ще преминат в сняг. В северозападните райони остават условията за поледици. През деня ще духа до умерен юг-югозападен вятър, който вечерта ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Максималните температури ще са в широки граници: от 0-2° в северозападните райони и до 12-14° на места в Предбалкана и Югоизточна България.

Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за януари – още ще се понижи, а вечерта ще започне да се повишава.

В планините ще духа умерен, по билата – силен запад-югозападен вятър, който след обяд ще се усили още. Облачността ще се увеличава и около обяд ще започнат валежи от сняг, в ниските части – от дъжд. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 0°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, с по-съществени разкъсвания в часовете преди обяд. Вечерта на места ще завали дъжд, предимно слаб. Максималните температури ще са от 8-10° в северните, до 12-14° в южните райони. Температурата на морската вода е около 8°. Вълнението на морето ще е 2 бала.