Обвиниха полицай за убийството на родителите му, той отрича да е извършителят

Късно снощи завърши заседанието на Пловдивския окръжен съд по повод мярката за неотклонение на полицая Венцислав Караджов. Близо 20 дни след убийство

Късно снощи завърши заседанието на Пловдивския окръжен съд по повод мярката за неотклонение на полицая Венцислав Караджов.

Близо 20 дни след убийството на родителите му той бе обвинен за престъплението.

Караджов е служител в Икономическа полиция в Пловдив. Няколко години е работил и в полицията в Кърджали. Досега го задържаха по обвинение, че е учил 15 годишния си син да стреля.

Полицаят не признава авторство на убийствата, твърди, че всичко е нагласено заради рапортите, които е подавал срещу свой началник, че има натиск срещу близките му.

Съдът прие, че има обосновано предположение, че именно той е извършил убийствата и постанови постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”.

По време на заседанието стана ясно, че бащата на полицая е убит с три куршума, а майката с пет.

Видеозапис на съседна къща показва семейния автомобил около времето на убийствата до къщата на възрастното семейство, макар че в него се вижда само съпругата на обвиняемия.

Според обвинението полицаят е бил скрит в задната част на автомобила, след като е слязъл и е застрелял майка си и баща си.

COMMENTS

WORDPRESS: 0