Обвиненият за изнасилване на тийнейджърка бивш кмет на Стрелча получи инсулт

Бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев, който беше задържан за изнасилване на 16-годишно момиче, влезе в болница с инсулт. „Евстатиев е стабилизиран

Бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев, който беше задържан за изнасилване на 16-годишно момиче, влезе в болница с инсулт.

„Евстатиев е стабилизиран и контактен към момента, но отказва словесен контакт с медицинския персонал, съобщи д-р Запряна Иванова от болницата в Пазарджик.

„Малко е стресиран и гледа в една точка, но е с нормална общомозъчна неврологична симптоматика. Пациентът има нормално кръвно налягане 130/80, нормален пулс и нормално дишане. Състоянието му се следи от дежурен лекар. Ще бъде преценено колко дни трябва да остане в болница”, уточни д-р Иванова.

Кметът на Стрелча Иван Евстатиев е в болница в Пазарджик, информираха за Нова телевизия негови близки.

В деня на мярката, която се гледаше срещу него за изнасилването на 16-годишна ученичка, е получил инсулт и затова е бил неадекватен пред съда. Настанен е в неврологичното отделение на болницата.

Едва снощи са взети мерки за състоянието му и е бил приет в болница.

Съдът реши Евстатиев да остане в ареста за постоянно заради опасения да се укрие. След като бе задържан, призна пред разследващите, че е имал сексуален контакт с момичето, но той бил доброволен.

Иван Евстатиев, видимо отслабнал, не проговори нито пред съда, нито пред медиите. Защитата ми отрече категорично да има изнасилване.

Магистратите обаче приеха, че са налице достатъчно доказателства, че бившият кмет на Стрелча е извършил престъплението, за което е обвинен.

Снимка: Бгнес

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0