Обвиненият в тероризъм Мохамед от Бургас е 21-годишен бивш шампион по борба

Българин от сирийски произход, както и 15 негови предполагаеми сподвижници, бяха арестувани при спецакция срещу тероризма в Бургас. За момент

Българин от сирийски произход, както и 15 негови предполагаеми сподвижници, бяха арестувани при спецакция срещу тероризма в Бургас.

За момента единственият обвиняем е 21-годишният Мохамед Абдулкадер – юношески шампион по борба, учил в спортното училище в морския град.

Според обвинението младият мъж още от 2017 г. се занимава с тероризъм.

„Той беше шокиран, не очакваше толкова тежко обвинение“, коментира пред bTV служебният адвокат Веселина Василева.

В социалните мрежи се виждат негови снимки около танк и бойна машина, както и с автомат в ръка. Прави впечатление, че те са коментирани и от негови български приятели, като никъде няма призиви за тероризъм.

„В девети клас мисля, че напусна спортното училище, прекъсна, отиде си в Сирия с баща си. Каза, че заминава при баща си и това е.Каза,че отива да работи. Това му бяха думите. Добро момче. Не мога да кажа лошо за него. Три пъти е шампион на
България. Постоянно взимаше медали от държавни първенства. Не е имал такива изблици да е замесен в терористични атаки“, разказва треньорът Николай Дачев.

21-годишният борец е обвинен в престъпление срещу държавата. Назначен му е служебен адвокат.

COMMENTS

WORDPRESS: 0