Обама похвали Хилари и разкритикува Тръмп

Президентът Барак Обама похвали кандидата на демократите за държавен глава на САЩ Хилари Клинтън за нейния интелект, сила на духа и "безпогрешна" прец

Президентът Барак Обама похвали кандидата на демократите за държавен глава на САЩ Хилари Клинтън за нейния интелект, сила на духа и „безпогрешна“ преценка и разкритикува републиканския претендент за Белия дом Доналд Тръмп като човек, който не притежава нужните качества за президент и не е заинтересуван да се учи достатъчно, за да взема трудните решения, които изисква този пост, предаде АП.

„Това е човек, който е умен, твърд и най-важното – дълбоко загрижен за това да гарантира, че тази страна работи за всички, а не само за малцина“, каза Обама, говорейки за Клинтън.

„И тя показва това отново и отново, и отново. А когато казах, че мисля, че тя е човек, който има необходимите качества, както всеки, който някога се е кандидатирал за този пост, говоря сериозно“, заяви той на събитие за набиране на средства в Ню Йорк.

По думите му Клинтън е била дисциплинирана и извънредно ефективна на всяка длъжност, която е заемала.

„А после идва другият човек“, каза Обама, предизвиквайки смях. „Всички вие го познавате, защото той е от Ню Йорк. Някои от вас може да имат делови отношения с него. Ако имате, изглежда това не е приятно преживяване“, заяви той, имайки предвид Тръмп.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0