Обама не изключи Русия да се опита да повлияе на президентските избори в САЩ

Американският президент Барак Обама заяви, че възможно Русия да се опита да въздейства на президентските избори в САЩ, след изтичането на имейлите на

Американският президент Барак Обама заяви, че възможно Русия да се опита да въздейства на президентските избори в САЩ, след изтичането на имейлите на Националния комитет на Демократическата партия, която експерти свързаха с руски хакери. Обама заяви, че ФБР разследва изтичането на над 19 хил. имейла, които показват, че комитета е предпочитал Хилъри Клинтън пред Бърни Сандърс за президентска номинация на партията.

„Това, което знаем е, че руснаците хакват нашите системи, не само правителствени, но и частни“, заяви Обама в интервю пред телевизия NBC.

Клинтън, която получи президентската номинация на демократите във вторник, ще се изправи срещу републиканеца Доналд Тръмп на изборите.

„Какви са мотивите за изтичанията, всичко това, не бих могъл да посоча директно. Това което знам е, че Доналд Тръмп нееднократно е изразявал възхищение от Владимир Путин“, заяви Обама.

„Мисля, че Тръмп получи доста благоприятно отразяване в Русия“, каза още американският президент.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0