‘Няма такава държава’ набира членове, вече има координатори в много градове

Партията на Слави Трифонов в момента активно набира членска маса, показа проверка на OFFNews. На вече стартиралия сайт на пресния политически

Партията на Слави Трифонов в момента активно набира членска маса, показа проверка на OFFNews.

На вече стартиралия сайт на пресния политически проект бяха публикувани имена и координати на хората, които ще се грижат за това по места.

Част от хората, с които OFFNews разговаря, потвърдиха, че в момента записват членове. Кандидатите трябва да изпратят автобиография, която ще одобрена „в София“. Засега не е определен членски внос. Поне формално, няма изискване кандидатите да не са членували в други партии. Единствените категорични условия са да са български граждани и да са пълнолетни.

Засега централата на „Няма такава държава“ не е обявила адрес в столицата, не са готови и офисите ѝ в страната. Работи се обаче с хора в десетки градове – не само областни центрове, но и по-малки населени места. Във Великотърновско например има посочени лица за контакт в старата столица, в Горна Оряховица, Елена, Златарица, Стражица, Лясковец, Павликени. В Кюстендилско вече се набират хора в Бобошево, Дупница, Кочериново, Сапарева баня, град Рила и в самия областен център.

Повечето имена не са на популярни хора. Някои от тях обаче са добре познати сред местните общности – като например благоевградският адвокат Илко Стоянов.

Във Варна като човек за контакт е посочен Александър Тодоров – бивш общински съветник от СДС и кандидат за депутат от ОДС, в момента управител на няколко фирми.

В Търново човекът на „Няма такава държава“ за областта е адв. Момчил Иванов, а за община Велико Търново Борис Китанов – търговски представител на пивоварна.

В Стара Загора представител е Жоро Христакиев от Движение „Днес“. Това е движението, което събираше подписите за референдума на Трифонов.

В Пазарджик подписи за Трифоновата партия събира настоящият общински съветник и кандидат на следващия Общински съвет Руди Синапов. През 2015-а той влиза в местния парламент от групата на Реформаторския блок, а на 27 октомври се явява като кандидат за съветник от коалиция „БСП за България“ (б.р. – в нея в Пазарджик влизат Земеделски народен съюз, Партия на зелените, Социалдемократическа партия, НФСБ, Движение за радикална промяна „Българска пролет“).

В Хасково за „Няма такава държава“ ще работи Денислав Димитров, който бе кандидат-депутат от „Движение 21“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0