НСИ: Оборотът в раздел „Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети“ намалява с 0.4%

По предварителни сезонно изгладени данни през януари 2020 г. оборотът в раздел „Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети“ по съ


По предварителни сезонно изгладени данни през януари 2020 г. оборотът в раздел „Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети“ по съпоставими цени намалява с 0.4% спрямо предходния месец.
През януари 2020 г. оборотът в търговията на дребно, изчислен въз основа на календарно изгладени данни, нараства с 3.2% в сравнение със същия месец на предходната година.
Месечни изменения
През януари 2020 г. се наблюдава намаление на оборота спрямо предходния месец при търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия – със 7.4%, и в търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали – с 0.7%.
Увеличение на оборота е регистрирано при търговията на дребно с нехранителни стоки, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали – с 1.5%.
В търговията на дребно с нехранителни стоки, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали е отчетено нарастване при търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки – с 3.6%, при търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита – с 1.6%, и при търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника – с 1.5%.
Намаление на оборота е регистрирано при търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет – с 6.8%, и в търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки и тоалетни принадлежности – с 2.8%.
Годишни изменения
През януари 2020 г. в сравнение със същия месец на 2019 г

COMMENTS

WORDPRESS: 0