Нови 10 случая на коронавирус само за ден, ген. Мутафчийски иска още по-строги мерки срещу заразата

Нови 10 случая на коронавирус са регистрирани у нас само за ден. С тях болните вече наброяват 41 човека с двама вече починали. Това е близо 30 проце


Нови 10 случая на коронавирус са регистрирани у нас само за ден. С тях болните вече наброяват 41 човека с двама вече починали. Това е близо 30 процента увеличение на болните, каза на извънреден брифинг председателят на Националния оперативен щаб генерал-майор професор д-р Мутафчийски. Направени са още 200 проби, чийто резултати се очакват утре.
Той предложи въвеждането на още по-строги мерки във връзка със ситуацията с коронавируса в България.
„За един ден увеличихме броя на заболяванията си с 30%. Цяла Европа налага безпрецедентни мерки. Въпросът е за физическото население на Европа и света в една особена и беззащитна част от него каквито са възрастните. Слава Богу, децата ни са пощадени. Наложените мерки като че ли не дават задоволителен резултат“, заяви той.
Председателят на Националния оперативен щаб заяви, че ще предложи на Министерския съвет да приложи възможно най-тежките мерки заради ситуацията с коронавируса у нас.
„“Седя с цялата си отговорност пред вас и ще предложа на Министерски съвет да се приложат най-твърди мерки. Не бива, естествено, да се посяга към това, без което не можем. Това са аптеките, хранителните магазини. Моля ви, не ме питайте за фризьорския салон, защото това ще значи, че нищо не сте разбрали“, заяви още той.
Опитайте се да спасите вашите възрастни родители. Опитайте се да спасите вашите баби и дядовци, вашето магазинче ще оцелее“, каза ген. Мутафчийски

COMMENTS

WORDPRESS: 0