Новината в снимки: Метростанция НДК е под вода

Новината в снимки: Метростанция НДК е под вода

Заради поройния дъжд в София входът на метростанция "НДК" е под вода, става ясно от снимки, публикувани в социалните мрежи. На отделни метростанции

Заради поройния дъжд в София входът на метростанция „НДК“ е под вода, става ясно от снимки, публикувани в социалните мрежи.

На отделни метростанции по време на бурята влезe вода през входовете, която в момента се почиства. Движението на метрото не е спирало, съобщи тази нощ кметът на София Йорданка Фандъкова.

По време на бурята бяха променени маршрутите на трамваи №1, 6, 7 и 10. В момента е променен маршрутът на трамваите по линии 11 и 12, които се движат до метростанция „Хан Кубрат“.

Временно е спряно движението по бул. “Евлоги и Христо Георгиеви” в района на Военна академия – заради излизане на Перловската река от коритото й.

С прекъснато електричество са части от “Хаджи Димитър”, “Хладилника”, “Кръстова вада”, “Манастирски ливади”, “Св. Троица” и др. Екипи на ЧЕЗ работят по отрасняване на авариите.

Всички екипи на пожарната и аварийното звено на общината работят по сигнали за наводнени обекти и завирявания. До 23 ч. са получени над 100 сигнала, съобщи още  Фандъкова.

Най-много са сигналите за наводнени мазета и завирени улици от “Красно село”, “Триадица”, “Витоша”, “Люлин” и др.

COMMENTS

WORDPRESS: 0