Новата "калинка" в СЕМ – аграрен специалист с успех 3,89 от УНСС-Враца

Новата "калинка" в СЕМ – аграрен специалист с успех 3,89 от УНСС-Враца

 Новият член на Съвета за електронни медии (СЕМ) Галина Георгиева е завършила висшето си образование във филиала на УНСС във Враца със специалност "

Георгиева получава първата си и единствена диплома за висше образование (степен бакалавър) през 2007 г., като паралелно с това работи на неназована в автобиографията си позиция в Нова телевизия. От факсимилето на трудовата ѝ книжка се вижда, че е била наета като… телефонен оператор в административния отдел, а по-късно се прехвърля в отдел „Продажби“.

В няколко дружества като „Нетера“ и „Телехаус“ тя работи като търговец и консултант „Продажби“.

Темата за професионалната подготовка и евентуалната обвързаност на Георгиева бе повдигната още в парламента, веднага след като депутатите гласуваха тя да заеме мястото на Иво Атанасов, чийто мандат изтече. Галина Георгиева влиза в СЕМ от т.нар. парламентарна квота, чрез която се назначава трима от общо петимата членове. Кандидатурата ѝ бе издигната от ГЕРБ, като я номинира лично председателят на Комисията по култура и медии Вежди Рашидов.
Името на новия член на съвета е слабо познато в медийната общност. Посочено бе, че тя идва от организацията за колективно управление на сродни права в музиката ПРОФОН. Справката показва, че в ПРОФОН Георгиева работи едва от месец март 2019 г.

В автобиографията си тя посочва, че е „адаптивна и с желание за идентифициране на нови възможности“; че „упражнява преценката си и работи съобразно установените норми и ред в организацията“ и че е „добре организирана и ориентирана към решение, които насърчават положителни отношения“. Допълва, че е „специалист в телекомуникационните услуги и познание в медиите“.

Copyright © CROSS Agency Ltd.
При използване на съдържание от Информационна агенция „КРОСС“
позоваването е задължително.

COMMENTS

WORDPRESS: 0