Нинова: Фантазия! Нито ще преговаряме, нито даваме подписи! Изчерпани са!

БСП няма да участва в консултациите, организирани от ГЕРБ, за нова конституция и свикване на Велико народно събрание, обяви лидерът на Столетниц

БСП няма да участва в консултациите, организирани от ГЕРБ, за нова конституция и свикване на Велико народно събрание, обяви лидерът на Столетницата Корнелия Нинова.

Тя се позова на взетото решение от Изпълнителното бюро и ръководството на парламентарната група.

Нинова нарече „фантазия“ вчерашната информация на Веселин Марешки, че БСП ще промени позицията си след среща със западен посланик.

„Няма да участваме в преговори за конституцията, няма да даваме подписи от тези 120 необходими за внасянето на проекта и няма да подкрепим с гласове тези необходимите 160, за да се свика Велико народно събрание“, каза тя.

Нинова обясни, че БСП категорично смята, че този парламент и това правителство са изчерпани.

„На финала на този мандат без сериозно обществено доверие не може да се обсъжда и решава този въпрос. Освен това по съществото на предложенията категорично се противопоставяме срещу премахването на социалната, правовата, демократичната държава и другите промени, които предлагат в конституцията“, допълни Нинова.

 

Депутати от 7-ото Велико народно събрание се обявиха на среща, организирана от БСП, срещу предложението за свикване на Велико народно събрание и нова Конституция.

COMMENTS

WORDPRESS: 0