Не само КАТ, но и журналисти, линейки, таксита и куриерски фирми ще ни дебнат с мобилни камери на пътя

Таксита, линейки, журналисти и куриерски фирми ще дебнат с камери за нарушения по пътя като катаджии. След това ще пращат клиповете на джигитите в Път

Таксита, линейки, журналисти и куриерски фирми ще дебнат с камери за нарушения по пътя като катаджии. След това ще пращат клиповете на джигитите в Пътна полиция, за да ги глобят, пише в. „Телеграф“. Това съобщи за изданието председателят на Асоциацията на пострадали при катастрофи Владимир Тодоров, който е организатор на инициативата. Тя ще се проведе в началото на юни в София.
Общо около 30 видеорегистратора ще бъдат предоставени на шофьори от големи таксиметрови компании, куриерски фирми, Бърза помощ и журналисти. Те струват между 200 и 600 лева и се закрепят на таблото в купето на колата или от вътрешната страна на предния й прозорец. Те започват да снимат автоматично секунди, след като бъде запален двигателят.
„Целта е да спрем войната по пътищата. Шофьорите масово се чувстват безнаказани и ако знаят, че всяка една кола наоколо би могла да ги снима в нарушение, ще са много по-дисциплинирани и отговорни, категоричен е Владимир Тодоров.
Очаква се да се изловят поне 1000 джигити за седмица, чиито нарушения ще бъдат предавани на Пътна полиция. От своя страна КАТ ще праща призовки на заснетите шофьори.

COMMENTS

WORDPRESS: 0