Каримански от ИТН: Не е обсъждано как да постъпим, ако сигналите срещу Петър Илиев се окажат верни

Каримански от ИТН: Не е обсъждано как да постъпим, ако сигналите срещу Петър Илиев се окажат верни

До този момент политическото ръководство на ”Има такъв народ” не е обсъждало как да постъпи, ако сигналите за плагиатство от страна на номинирания

До този момент политическото ръководство на ”Има такъв народ” не е обсъждало как да постъпи, ако сигналите за плагиатство от страна на номинирания за вътрешен министър Петър Илиев се окажат верни, каза депутатът от партията Любомир Каримански пред dir.bg

За приключилите в петък разговори на ИТН с партиите на протеста и БСП за парламентарна подкрепа на предложеното правителство, Каримански каза, че на експертно ниво има дребни различия за детайли от данъчната политика. По-големи обаче били различията на политическо ниво с „Демократична България“. Депутатът допусна, че е възможно те да са свързани с искания за постове.

Каримански, който е част от експертния икономически екип на ИТН, обясни разминаванията по данъчната политика, като даде пример с публичните разходи. Въпросът бил дали те да бъдат сведени до 38 на сто, при положение, че в момента са 43 на сто. След всички проведени преговори, икономистите на ИТН предлагат да се следва средноевропейското равнище на разходи, което е 39 на сто.

Икономическият експерт на ИТН отбеляза, че е важно да се разбере как похарчените до сега от фиска пари са се отразили на икономиката на страната и какъв е бил ефектът за бизнеса от мярката 60 към 40, въведена заради ковид кризата. Каримански напомни, че все още не е видял отчет за това от правителството на ГЕРБ. Депутатът е на мнение, че мярката е била изкривена и повечето отпуснати от правителството пари са отишли в големи фирми, които така или иначе са могли да оцелеят и без правителствена помощ. Поради това при възможна четвърта вълна на Ковид 19, ИТН предлага промяна на мярката от 60 към 40 на 80 към 20, която този път да важи не само за фирми, но и за самоосигуряващи се лица.

COMMENTS

WORDPRESS: 0