Нено Димов дели килия с автокрадеца Пери

Нено Димов дели килия с автокрадеца Пери

Зрелищно арестуваният заради водната криза в Перник бивш министър на екологията Нено Димов е отслабнал с 5 кила, откакто е обитател на следствения аре

Зрелищно арестуваният заради водната криза в Перник бивш министър на екологията Нено Димов е отслабнал с 5 кила, откакто е обитател на следствения арест на „Г.М. Димитров“. 55-годишният управленец се превърна в първия действащ министър в историята на България, натикан в килия. Оттам, чрез адвокатите си Ина Лулчева и Васил Василев той подаде оставка, която беше приета, а на негово място за министър бе избран Емил Димитров-Ревизоро.
Димов не се ползва с привилегии в ареста, пише „Галерия“, като се позовава на информация от надзиратели. Доскорошният управленец дели килия с двама цигани, задържани за кражби, а преди дни при него бил напъхан и известният автокрадец Павлин Петров-Пери, който е за постоянно в ареста и рискува присъда от 6 години затвор.
Нено Димов приел като малък празник новия си съквартирант в ареста, тъй като автокрадецът веднага постави на място съкилийниците си цигани. Пери забранил на ромите да пушат в килията и им разпоредил на всеки 6 часа да почистват помещението с поставените от надзирателите подръчни средства – препарати, кофи и парцали.
През отминалия уикенд Нено Димов получил и първия си колет в ареста, донесен му от негов приятел, а не от член от семейството. Пратката от 10 кг съдържала основно плодове и зеленчуци. Надзирателите твърдят, че той не желаел дъщерите му и съпругата му да го посещават в ареста.
Доскорошният министър не желаел близките му да се депресират и да чакат унизителни процедури, за да влязат при него в ареста.
Нено Димов рискува да изкара в килията чак до есента, когато изтича максималният срок от 8 месеца, в който може да бъде задържан преди делото му да е стартирало в съда. Все пак е много вероятно скъпоструващите му адвокати да успеят да го измъкнат в следващите седмици с обжалване пред Апелативния съд.
Бившият министър е обвинен в умишлена безстопанственост, довела до източването на яз. Студена.
Посещенията при арестанти обикновено продължават 2-3 часа, като през повечето време посетителите попълват формуляри, минават през обиск и чакат дълго, преди да им разрешат 10-минутно свиждане.

COMMENTS

WORDPRESS: 0