Нелегални емигранти се удавиха в Дунав, сред жертвите има и деца

Нелегални мигранти се удавиха в река Дунав. Сред жертвите има и деца. Все още има тела, които са в неизвестност и се издирват, съобщи директорът на Ре

Нелегални мигранти се удавиха в река Дунав. Сред жертвите има и деца. Все още има тела, които са в неизвестност и се издирват, съобщи директорът на Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Русе комисар Димитър Чорбаджиев.

Инцидентът е станал в района на остров Добрина, който се намира между град Лом и село Арчар. Сигналът за него е подаден в 23:30 ч. на 8 септември от местен рибар, който заедно със свой приятел се притекъл на помощ, заяви комисар Чорбаджиев, цитиран от „Дарик“.

Намерени са две тела – на мъж на около 23 години и на 5-годишно дете. Те са открити в района на Лом и са откарани в „Съдебна медицина“ в Монтана, съобщи по-рано Нова ТВ.

„Нашите служители, които са пристигнали първи на мястото, са установили четирите лица – две жени и двама мъже. По техни данни са граждани на Ирак без никакви документи в тях. Самите хора са опитали да обяснят, че има във водата паднали други хора, като са показали с жестове четири, сред които има вероятно и деца“, посочи Чорбаджиев.

Веднага след това от гранична полиция предприемат действия за издирването на удавените хора. През уикенда, на около 23 километра надолу по течението, са открити телата на дете и мъж. Продължава издирването на още един възрастен и 3 деца.

„Вчера през деня ангажирахме водолазен екип от Монтана, които бяха до 18:30 ч. на място, но не беше открита потъналата лодка. Откривайки я нея, ще успеем да получим улика към хората, които са потънали“, допълни комисарят.

Четиримата живи мигранти в момента са настанени в помещение на МВР и с тях работата продължава. Здравословното им състояние е добро. Продължава работата и по издирване на съпричастните към случая от българска страна, които са се опитали да преведат мигрантите в Румъния.

По думите на Чорбаджиев най-вероятно след като са взели парите и не са успели да ги прекарат в Сърбия през сухопътната граница, трафикантите са се опитали да им организират обходен маршрут по река Дунав.

COMMENTS

WORDPRESS: 0