На третия ден след побоя Нова тв излезе с декларация за пребития си служител

На третия ден след побоите на протеста късно вечерта в петък, при които пострада служител на Нова телевизия, медията излезе с декларация. Име

На третия ден след побоите на протеста късно вечерта в петък, при които пострада служител на Нова телевизия, медията излезе с декларация.

Името на пострадалия – Димитър Педев бе огласено от майка му по БТВ днес сутринта. От декларацията не се разбира дали Нова тв е разбрала за пребития си служител от конкурентната си телевизия или е знаела преди това и е мълчала.

По-късно днес СДВР даде пресконференция, в която разказа своя версия защо Димитър Педев е окован с белезници в „Пирогов“.

Едва след това Нова тв публикува следната декларация:

 

Колегата ни – Димитър Педев, е сред задържаните от органите на реда граждани, присъствали на протестите в петък, 10 юли. Днес беше съобщено, че му е повдигнато обвинение за, по думите на директора на СДВР, „непристойно поведение и изключително грубо отношение и обиди към полицаи, както и към други граждани“, а той самият в момента се намира в УМБАЛСМ „Пирогов“, тъй като е пострадал.

 

Във връзка със случая бихме искали изрично да заявим, че ръководството и целият екип на NOVA не толерират каквито и да било форми на насилие от и срещу граждани. Апелираме към справедливо и бързо разглеждане и решаване на делото по повдигнатото обвинение срещу нашия служител, като вярваме, че ще бъдат взети предвид и безпристрастно разгледани всички факти и обстоятелства.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0