На перваза на прозореца в парламента: Протестът на медицинските сестри ескалира!

На перваза на прозореца в парламента: Протестът на медицинските сестри ескалира!

Пет протестиращи медицински сестри прекараха нощта в сградата на парламента. Те се барикадираха там късно снощи и твърдят, че ще останат без краен сро

Пет протестиращи медицински сестри прекараха нощта в сградата на парламента. Те се барикадираха там късно снощи и твърдят, че ще останат без краен срок. Обявили са и гладна стачка, съобщи Нова телевизия.

Напрежението ескалира след като една от сестрите – Бойка Анастасова излезе тази сутрин през прозореца и застана на перваза на втория етаж на сградата на бившия Партиен дом, застрашавайки живота си.

Тя проведе интервю на живо за Би Ти Ви като каза, че е била блъскана от охраната и няма доверие на Националната служба за охрана, чиито служители излязоха на перваза в опит да я приберат. Сред тях беше и шефът на службата ген. Красимир Станчев.
Сестрите са останали в сградата вчера след приключването на заседание на здравната комисия. Твърдят, че актът им не е бил планиран предварително, информира Нова телевизия.

Поводът за наказанието, наложено от проф. Асен Балтов, е участието на Бойка Анастасова в протеста на медицинските специалисти на 15 декември 2019-а и плакатът на една от палатките „Пирогов е тук“. Според изпълнителния директор на „Пирогов“ по този начин се уронва доброто име на здравното заведение.

Заради участието си в предишните протести на медиците Анастасова, която е физиотерапевт в „Пирогов“ беше наказана от директора Асен Балтов със „забележка“, защото според него уронвала престижа на лечебното заведение. Тогава гилдията я защити.

COMMENTS

WORDPRESS: 0