На море през октомври: Засилен интерес от румънски и български туристи по Северното Черноморие

Туризъм по Черноморието през октомври. Ha фoнa нa peĸopдния cpив през активния сезон това лято, този месец изненада хотелиерите с по-добра заетост от

Туризъм по Черноморието през октомври. Ha фoнa нa peĸopдния cpив през активния сезон това лято, този месец изненада хотелиерите с по-добра заетост от обичайното. Много български и румънски туристи вече са резервирали почивки край морето чак дo ĸpaя на месеца. В хотелите по Северното Черноморие вече тече усилена подготовка за есенния и зимния сезон.

Според Албена Йорданова, управител на хотел в курорта „Св. Св. Константин и Елена“, необичайно силният интерес на туристите към морето през октомври се дължи на прогнозата за топла и слънчева есен.

„Септември ни изненада с добра заетост и за радост резервациите за първата половина на октомври продължават да следват положителен тренд“, коментира тя.

На почивка по Северното Черноморие в момента идват основно български и румънски туристи.

„Предпочитат за кратка почивка за уикенд или пък за малки събития“, допълва Йорданова.

„Препоръчаха хотела като място, където мога да извърша своята рехабилитация и да я съчетая с почивка“, коментира туристката Станимира Златева.

Вече започнаха дългоочакваните програми за медицински и спа туризъм със здравните каси на Белгия и Германия.

„Може би ефектът и повече туристи, които ще желаят да ползват тези услуги, ще усетим през следващата пролет и следващия летен сезон“, заяви Албена Йорданова.

В много хотели край морето вече предлагат и коледно-новогодишни пакети на преференциални цени. В курорта „Албена“ пък вече работят за следващия летен сезон, като хотелите, които тази година останаха затворени, също предлагат оферти за почивка.

„Отделно немският пазар е вече в продажба, а бих казала и за френския пазар. И една активна, агресивна програма за реклама в пазарите Германия и Полша, би допринесла за още по-добри записвания“, коментира Маргита Тодорова, директор „Експлоатация, маркетинг и продажби“ в „Албена“.

Към момента онлайн записванията за почивка в „Албена“ за следващото лято дават надежда за един по-добър сезон.

COMMENTS

WORDPRESS: 0