На матурите ще има по 10 ученици в стая

В стандартна класна стая ще има по 10 ученици, като ще има достатъчно разстояние между тях. Те ще трябва да носят маски, когато отиват на изпити

В стандартна класна стая ще има по 10 ученици, като ще има достатъчно разстояние между тях. Те ще трябва да носят маски, когато отиват на изпитите, но вътре вероятно ще могат да ги свалят. Това каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по БНТ за предстоящите зрелостни изпити за дванадесетокласниците.

„По време на протичането им няма да има взаимодействие между учениците и квесторите и ще бъдат взети мерки да няма струпване пред и в дворовете на училищата, както и в класните стаи“, обясни Вълчев.

Училищата се дезинфекцират всяка седмица, откакто са затворени и ще бъдат дезинфекцирани и преди изпитите.

„Учениците следващата седмица трябва да са ангажирани с подготвяне за матурите през деня. Те трябва да имат зрелостта да не посещават моловете на групички. Убеден съм, че и учителите от следващата седмица ще започнат с кратки беседи за изпитите“, коментира министърът отварянето на моловете от понеделник.

Относно желанието на зрелостниците да имат изпращане в училищата, той каза и че те ще могат да се снимат в двора на училището при спазване на противоепидемичните мерки, тъй като завършването за тях има емоционална стойност.

COMMENTS

WORDPRESS: 0