На два пъти хванаха мъж с над 4 промила алкохол в кръвта

Районната прокуратура в Елин Пелин е внесла в съда обвинителен акт срещу М.Й. за управление на МПС след употреба на алкохол. Човекът бил още в и

Районната прокуратура в Елин Пелин е внесла в съда обвинителен акт срещу М.Й. за управление на МПС след употреба на алкохол. Човекът бил още в изпитателен срок за подобно нарушение.

На 16 май обвиняемият М.Й. крал леката си кола „Пежо“, бил спрян за проверка от МВР и при направен тест се разбрало, че е с 4.52 промила алкохол в кръвта. Бил му съставен акт за административно нарушение, иззети са свидетелството му за управление на МПС, контролния талон към него, документите за автомобила, както и регистрационните табели.

На другия ден полицейските служители забелязали, че по ул. „Иван Вазов“ в града се движи лека кола без регистрационни номера. МПС-то било спряно за проверка и органите на реда установили, че автомобилът отново се управлява от М.Й. Този път промилите в кръвта се оказали повече – 4.56 промила.

В хода на разследването е било установено, че М.Й. вече е бил осъждан през 2018 г. за шофиране в нетрезво състояние. Мъжът бил още в изпитателен срок.

COMMENTS

WORDPRESS: 0