Нашенците Кенан и Исмаил с мутренско изпълнение на пътя в Англия, бият зверски шофьори

Двама братя от България - Кенан (45) и Исмаил Нури (39) бяха осъдени вчера във Великобритания, след като нападнали двама шофьори на камиони на магистр

Двама братя от България – Кенан (45) и Исмаил Нури (39) бяха осъдени вчера във Великобритания, след като нападнали двама шофьори на камиони на магистрала по време на задръстване, пише Hertfordshire Mercury, посочва агенция „Блиц“.
Жертвите им били оставени със счупени зъби и ребра. Пред съда в Сейнт Олбънс двамата се признали за виновни. Братята от България живеят на Острова и работят като шофьори на камион, с който пътуват из Европа. По време на инцидента, довел до мутренското изстъпление, Кекан седял на седалката до шофьора, а Исмаил управлявал камиона. Съдия Мери Кетърсън описва случката при прочитането на присъдата: „На 14 ноември вие сте били във вашия камион с холандска регистрация. Трафикът е бил много бавен заради ремонт на пътя. Първата жертва г-н Нийсън е управлявал своя камион и видял вашия в аварийната лента. Той минал покрай вас и в това време Исмаил Нури се опитал да го спре. Прозорците и на двете машини били свалени и Кенан започнал да псува на родния си език, като включвал и английски ругателни думи. След това хвърлил бутилка в кабината на Нийсън. В момента движението било спряло. Г-н Нийсън излязъл от своята кабина, а също и Кенан. След това вие, Кенан Нури, сте го ударил в дясното око. Незадоволен от това, вие сте го ударил още няколко пъти и той паднал на колене. Г-н Нийсън се опитал да избяга от вас като влязъл под ремаркето на камиона си. Той пропълзял отдолу и успял да се промъкне в кабината си. При конфликта получил травма в дясното око, два предни зъба били избити, бил наранен езикът му, коленете , имал счупени ребра. Докато Кенан Нури биел г-н Нийсън, неговият брат Исмаил Нури бил замесен в друго нападение срещу друг шофьор на камион – г-н Фаулър. Той е карал трети камион, но се оказал служител на същата компания, в която работил Нийсън. Загрижен за колегата си, той слязъл от камиона си и видял Исмаил Нури, който изглеждал агресивен и гневен. Затова англичанинът ударил първи, а Исмаил отговорил с толкова силен удар, че го съборил на земята. След това го ритал в ребрата, докато г-н Фаулър вече бил паднал.“ Съдийката направи забележка на обвинението, което пропуснало да се свърже с българските власти да провери съдебното минало на двамата братя. Заради този пропуск била принудена да приеме, че нямат криминално минало. Кенан беше осъден на 8 месеца затвор и 750 паунда обезщетение, а Исмаил – на 12 месеца и обезщетение от 335 лири.