Националният съвет на БСП остави в сила решението за пряк избор на председател

Националният съвет на БСП остава в сила решението, прието на подпис от НС на БСП, да бъде възстановено провеждането на отчетно-изборната кампани

Националният съвет на БСП остава в сила решението, прието на подпис от НС на БСП, да бъде възстановено провеждането на отчетно-изборната кампания и прекия избор на председател.

Това стана ясно преди минути от заседанието на Националния съвет. Заседанието започна с кворум от 140 души.

Въпросното решение предизвика силни дебати преди началото на пленума.

„Трябва да се направи и дискусия за сроковете, с оглед готовността на БСП за изборите, защото това е най-важното“, посочи лидерът на ПЕС – Сергей Станишев и допълни, че „не може да позволяваме нещо, което касае фундаментални неща за функционирането на партията, като избирането на лидер и провеждането на конгреса, да бъдат правно оспорими. Един човек от подписалите да каже, че си оттегля подписа и всичко пада”.

Националният съвет остави в сила решението, според което се възстановява отчетно-изборната кампания в БСП от деня, следващ деня на отпадане на забраната за провеждане на организирани събирания на групи над 10 лица или от деня, следващ деня на въвеждане на изключение по мярката, което дава възможност за провеждане на конференции, събрания и други колективни мероприятия.

Социалистите предлагат Анкетна комисия в парламента да разследва връзките на управляващите с укриващия се в Дубай бизнесмен с 18 обвинения Васил Божков.

Прекият вътрешнопартиен избор за председател на БСП ще се проведе на 26 септември 2020 г., а 50-ия конгрес на БСП ще се проведе на 10-11 октомври 2020 г.

COMMENTS

WORDPRESS: 0