Наско Сираков: Божков не ми е обещавал акциите на „Левски“, но съм готов да ги получа

Легендарният бивш нападател и ръководител в Левски Наско Сираков изрази готовност да получи акциите на клуба. В предаването "120 минути" по bTV

Легендарният бивш нападател и ръководител в Левски Наско Сираков изрази готовност да получи акциите на клуба. В предаването „120 минути“ по bTV той призова собствениците на клуба Васил Божков и Георги Попов да положат усилия за излизане от задънената улица, в която клубът от „Герена“ се намира. Попов, който е формалният собственик на Левски, ги джироса на премиера Бойко Борисов, но министър-председателят отказа да ги получи. Ценните книжа бяха предадени от озовалия се в ролята на куриер журналист Сашо Диков в офиса на клуба и в момента стоят заключени в касата. Сираков е провел разговори с Божков и Попов, в които им е заявил готовност да получи акциите на клуба, за да започне да се работи по преодоляване на затруднената ситуация.

„Станалото в сряда, 13 май, е подигравка с името на Левски, на тези, които са създали този клуб и са играли в него, включително и аз. Акциите на Левски не могат да бъдат оръжие, а инструмент. Това ме накара да потърся връзка с Васил Божков и Георги Попов. Ясно им заявих, че нямам работа да разговарям с премиера на България Бойко Борисов. Той няма право да ги вземе, нищо, че е декларирал, че е фен на Левски.

Той е министър-председател на всички клубове. Чуха се много мнения, но всичките различни. Губи се време в момента. Часовникът тиктака. Левски не е създаден да се спасява, а да побеждава. Нищо не можем да направим за спасението на Левски без акции. Обръщам се към Васил и Георги – те направиха много през тази година. Във финансово отношение те намалиха дълговете на Левски, сега само бих ги призовал да направят последната крачка, за да останат в сърцата на стотиците хиляди фенове. Аз съм готов да взема акциите на Левски, но няма да го спасявам, а ще успявам с него. Всички, които управляваха Левски са ми приятели.

100 процента съм сигурен, че са искали най-доброто. Всички сме виновни – едни с действия, други като мен с бездействие. Факт е, че се бях дистанцирал. Същността на проблема е в акциите. На мен, за разлика от на Тити, не са ми били обещавани акциите. Четох някъде, че съм бил готов с екип. Нищо общо с истината няма това. В момента в клуба работят изключителни специалисти. Пак казвам – проблемът е в акциите, които стоят в сейфа. Затова призовавам собствениците да решат на кого да прехвърлят акциите.

Левски има не само пасиви и дългове. Има и активи – футболисти, приходи, тв права. До момента за 2020 година са събрани над 840 000 лева от билети и карти. Няма да ходя да моля премиера на България за кредити. Срам ме е да си го помисля. Той да не е банкова институция. Ние сами сме си натрупали дълговете. Ние ще се оправим със сигурност. Това, което направиха феновете е без аналог. Проблемът е след три години да не водим същия разговор. Ако всички сме заедно, парите самите ще дойдат в Левски.

Ако аз съм преносител на акциите, те ще бъдат колкото мои, толкова и на Бобата Жечев, на Кирил Ивков, на Гонзо. Толкова ще бъдат на всички, които са дали живота си и здравето си за Левски. Ще направя така, че всеки привърженик на Левски да се чувства собственик на този отбор. Моите резултати и работа като ръководител са доказани. Ние с Мъри докарахме над 50 млн. лева в касата на клуба. Левски беше абсолютен европейски продукт, с европейска визия и игра. Нямаше никакъв финансов проблем.

Всеки ден говоря с Мъри. Той е отчаян. По наше време футболът не беше война, а спорт. Някои от най-добрите ми приятели са от ЦСКА. На трибуните левскари и цесекари сядаха един до друг. Каквото и да кажа за Левски ще е малко. Изградил ме е, но и аз съм дал много. Мога да дам още. Не виждам смисъл да звъня отново в Дубай. Просто им предлагам възможност да излязат от Левски през главния вход. Съпругата ми Илиана Раева е по-болна левскарка от мен, израснала е на 300 метра от „Герена“. Тити Папазов, Павел Колев, момчетата от фенфракциите направиха чудеса. Цялата тази любов заслужава да ни бъдат дадени възможно най-бързо акциите“, каза Сираков.

COMMENTS

WORDPRESS: 0