Напрежение между български и английски фенове на Витошка, има ранени

Напрежение между български и английски фенове на Витошка, има ранени

Български и английски фенове си спретнаха здрав бой на бул. Витоша. Двете страни са си разменили словесни нападки, след като родни запалянковци

Български и английски фенове си спретнаха здрав бой на бул. Витоша. Двете страни са си разменили словесни нападки, след като родни запалянковци минали по известната улица с трибагреник. Последвало е блъскане, хвърляне на чаши и столове, което наложи намесата на органите на реда.

Суматохата в центъра на София продължава и на мястото има много полицаи. На мястото пристигнала и линейка, тъй като двама англичани са пострадали сериозно.

От МВР пък излязоха с официално съобщение за починалия по-рано през деня англичанин. Предполага се, че той е бил тук заради европейската квалификация по футбол между България и Англия, която ще се играе от 21:45 часа на националния стадион „Васил Левски“.

Ето какво съобщиха от МВР:

„Полицаи от СДВР изясняват фактите и обстоятелствата около инцидент, станал днес в столицата. Към 10 часа в полицията е получен сигнал за мъж в безпомощно състояние в района на улиците „Иван Вазов“ и „Г.С. Раковски“.

Намереният – 32-годишен мъж, чужд гражданин, е откаран от екип на Спешна помощ в болнично заведение за прегледи. Там изведнъж започнал да се държи агресивно, буйствал и заплашвал. Предприети са действия за транспортирането му към столично полицейско управление. По пътя мъжът е починал.

Работата по изясняване на обстоятелствата около случилото се продължава под надзора на прокуратурата“, се казва в официално изявление на сайта на МВР.

COMMENTS

WORDPRESS: 0