Нападнаха палатковия лагер пред Софийския университет

Трима мъже са се опитали да премахнат палатките, намиращи се пред ректората на СУ „Св. Климент Охридски" тази сутрин, казаха пред „Хоризонт" протестир

Трима мъже са се опитали да премахнат палатките, намиращи се пред ректората на СУ „Св. Климент Охридски“ тази сутрин, казаха пред „Хоризонт“ протестиращите от лагера. Те обясниха, че са подали сигнал на тел.112 и на място е пристигнала полиция.

„Тази сутрин, трима мъже, които очевидно не бяха дошли просто за каузата, започнаха да бутат палатки и тенти. Аз бях в по-малката палатка. Те се опитаха да я обърнат, единият ме ритна, аз казах: „Ей, има хора тук!“. Тях това обаче въобще не ги интересуваше. Продължиха да влачат палатката, след което продължиха да бутат пейки, да разбиват. Въобще не ги интересува, че има знамена на земята. Бяха агресивни, казаха: „Идваме да почистим“. Целият инцидент приключи с разруха, както като цяло управлението на страната“, каза пред БНР Анна-Мария, една от протестиращите в палатковия лагер пред СУ.

Кадри от лагера бяха разпространени на Фейсбук страницата на т.нар. Отровно трио.

Твърди се, че трима на брой нападатели са замервали с камъни палатките.

Участници в контрапротестите са се опитали да премахнат част от палатките пред Ректората тази сутрин, съобщи един от протестиращите Станислав Трайков.
И допълни, че разрушеният лагер вече е възстановен: „Хвърляли са павета, чупили са тентите на хората. Имало е момиче, което е спало в една от палатките, което е било ритано и влачено вътре в самата палатка. Поредните провокатори са известни. Очевидно властта цели да уплаши хората, изпращайки някакви мутрички да чупят чуждата собственост, но това няма да уплаши хората. Както виждате, половин час след като се случи това нещо, палатковият лагер отново е вдигнат“.

От днес контрапротестите ще приемат и нова форма – до НДК ще се събират подписи за оставка на президента Румен Радев.

COMMENTS

WORDPRESS: 0