Над 700 жертви на коронавируса в Русия за последното денонощие

Над 700 жертви на коронавируса в Русия за последното денонощие

Русия съобщи за 737 смъртни случая от коронавирус във вторник, национален рекорд на смъртните случаи, свързани с пандемия, за 24-часов период, докато

Русия съобщи за 737 смъртни случая от коронавирус във вторник, национален рекорд на смъртните случаи, свързани с пандемия, за 24-часов период, докато страната се бори с нов скок в случаите.

Това е първият път, когато Русия, петата най-засегната държава в света по брой инфекции, прекрачи числото 700 за ежедневна смъртност от вируса, съобщи Агенция Франс прес.

Русия отбеляза шест нови върха на смъртните случаи от COVID-19 през последните осем дни, белязани от нарастваща епидемия, предизвикана от силно предавания вариант „Делта“.

В Москва, епицентърът на пандемията в Русия, вариантът „Делта“ сега представлява 90% от новите случаи, каза кметът на града Сергей Собянин. Той е разпоредил офисите да изпратят вкъщи една трета от неваксинираните си служители, а ресторантите да допускат вътре само клиенти, които са били ваксинирани или са преболедували коронавируса през последните шест месеца. Той също така е наредил 60% от работещите в сферата на услугите да бъдат напълно ваксинирани до средата на август.

Към вторник само 1,8 милиона от населението на Москва от 12 милиона са били напълно ваксинирани, според уебсайта Гогов, който отчита данните от регионите.

В национален мащаб ваксинираните са едва 18,2 милиона от около 146 милиона души население на Русия. Властите са изправени пред скептично към ваксините население, като независима анкета тази седмица показва, че 54% от руснаците не планират да получат ваксина срещу коронавируса.

Кремъл си беше поставил за цел да ваксинира напълно 60% от руското население до септември, но призна миналата седмица, че няма да може да постигне тази цел, въпреки че безплатни ваксини се предлагат от началото на декември.

Със 139316 смъртни случая от вируса Русия има най-висока негативна статистика от хода на пандемията в Европа.

COMMENTS

WORDPRESS: 0