Над 50% от българите вече работят вкъщи

Над 50% от българите вече работят вкъщи

Повече от 50% от българите работят от дома си от началото на пандемията. Една четвърт от компаниите са въвели гъвкави условия на труд и смятат да ги з

Повече от 50% от българите работят от дома си от началото на пандемията. Една четвърт от компаниите са въвели гъвкави условия на труд и смятат да ги запазят и след като отмине кризата.
Тези нови взаимоотношения между работодатели и персонал изискват нови регламенти и формирането на култура на „изключване от работа“, за да се защити личното време на служителите.

Ще се намери ли балансът, при който шефът да е сигурен, че служителят използва пълноценно работното си време вкъщи, а служителят да не е на 24-часово разположение?

Предимствата на аналоговата работа, когато работният ден приключваше със затваряне на вратата на офиса, вече са в миналото. В дигиталния свят трябва сами да се научим да пазим личното си време от служебните ангажименти, но без да ги пренебрегваме във времето, определено ни за работа. Това съветва Мария Минчева от Стопанската камара. Това е важно предвид факта, че около 63% от работодателите възнамеряват да заложат на гъвкавите условия труд и след пандемията.

Информационна агенция „КРОСС“

COMMENTS

WORDPRESS: 0