Мъж скочи от Аспаруховия мост във Варна, загина на място

41-годишен варненец скочи от парапета на Аспарухов мост и загина на място. Сигнал на тел. 112 подали свидетели около 9.20 часа сутринта. Знае се, че м

41-годишен варненец скочи от парапета на Аспарухов мост и загина на място. Сигнал на тел. 112 подали свидетели около 9.20 часа сутринта. Знае се, че мъжът е скочил почти в края на моста, не над водата, в посока към кв. „Аспарухово“ и е паднал на сушата, без никакъв шанс да оцелее.
„В случая категорично няма никакви данни за престъпление. Знае се кой е мъжът, той няма криминални регистрации. Най-вероятно причината е изключително лична. По случая е образувано следствие и се работи по установяването на причините и обстоятелствата“, каза говорителят на варненската полиция Ивана Милева.
Аспаруховият мост във Варна се сдоби в черна слава, след като според статистиката оглави класацията за „мостове на смъртта“. Между 5 и 7 самоубийци опитват да сложат край на живота си именно от него всеки месец. По данни на полицията от моста във Варна скачат между 60 и 80 души годишно. За щастие повече от тях, особено тези, които скачат над водата, оцеляват.