Мъж се удави докато спасява сестра си във водите на река Дунав

  Трета жертва само за месец взе река Дунав при Русе. Вчера следобед във водите е изчезнал млад мъж, тялото му продължава да се издирва. Инциде

 

Трета жертва само за месец взе река Дунав при Русе. Вчера следобед във водите е изчезнал млад мъж, тялото му продължава да се издирва.

Инцидентът е станал край остров Люляка, където преди месец се удавиха други двама млади мъже. 27-годишният русенец отишъл да се разхлади в реката заедно със съпругата си, 3-годишното им дете и семейството на сестра си.

И петимата не са можели да плуват, но всички влезли във водата. Внезапно сестра му е започнала да се дави и той се е опитал да я спаси, избутвайки я към плиткото, при което е изчезнал в реката. На помощ се притекъл рибар с лодка, който успял да извади останалите възрастни и детето. Другият мъж е настанен в болница.

До късно снощи тялото на мъжа се издирва от екипи на Гранична полиция, пожарна и полиция. Тази сутрин търсенето беше възобновено, като на помощ е извикана и водолазна група от Варна. Най-вероятно русенецът е попаднал във водна яма.

Има изрична забрана за къпане в реката, но тя не се спазва, което води до фатални инциденти.

Снимка: Бгнес

COMMENTS

WORDPRESS: 0