Мъж запали къщата на семейството си, запали и цигара, за да се наслади на гледката

33-годишен мъж от Пловдивско запали къщата на семейството си, седна на стол и запали цигара, докато я гледа как гори. Мъжът изпъди и съседите, които и

33-годишен мъж от Пловдивско запали къщата на семейството си, седна на стол и запали цигара, докато я гледа как гори. Мъжът изпъди и съседите, които искали да угасят пожара. Причина за екшъна е семейна свада с жена му, която преди това той изгонил с трите им деца.

Неспирните скандали са ежедневие за семейството, провокирани основно от дивата агресия на мъжа. Той се оказва, че е и добре познат на органите на реда – преди време е лежал в затвора, след като в пияно състояние е катастрофирал и е отнел живота на няколко души.

При една от семейните разпри със съпругата си, той вади нож и се опитва да я нареже. Единствено намесата на 11-годишния им син отървава жената.

За този потресаващ случай съобщиха адвокат Жанета Борисова и Рада Еленкова от фондация „Джендър алтерантиви”. Той е сред най-драстичните в тяхната практика и след наместа на съда е издадена заповед рецидивистът да не се доближава за 18 месеца до жилището на жена си, както и до къщата на нейната майка, пише „Марица“.

В същото време от 2009 г. до 2015 г. 89 насилници са нарушили подобна заповед за защита, издадена от съда. По всички казуси са образувани наказателни производства. 46 насилници са наказани с глоба от 1000 лв, 18 са с пробация, а 25 са пратени в затвора, тъй като са имали и други присъди.

Само в Пловдив на година има около 230 дела за домашно насилие.

COMMENTS

WORDPRESS: 0