Мощно земетресение разруши сгради и затрупа хора в Турция, няма пострадали нашенци

Мощно земетресение разруши сгради и затрупа хора в Турция, няма пострадали нашенци

Мощно земетресение разтърси Западна Турция, срути сгради и затрупа хора, съобщават местни телевизии. То е станало е в 14:25:31 ч. местно време. М

Мощно земетресение разтърси Западна Турция, срути сгради и затрупа хора, съобщават местни телевизии.

То е станало е в 14:25:31 ч. местно време. Магнитудът му е 5.8 по Рихтер, а епицентърът – на 6 км южно от Баклан, по данни на Европейския средиземноморски сеизмологичен център.

То е било предшествано от земетресение от 4.2, а след най-силния трус до момента са последвали още 11 с магнитуд от 2 до 3.7.

Спасителни екипи са предприели операция за спасяване на затрупаните под отломките. Спасителите са извадили някои хора, които са хоспитализирани.

Епицентърът на земетресението, станало в 14.25 ч., е бил в района на град Бозкурт. Трусът е бил на дълбочина 7,09 километра.

Шест минути по-рано в Бозкурт е било регистрирано земетресение с магнитуд 4,2 по Рихтер, информира АФАД. Трусът е бил на дълбочина 17,79 километра. Земетресенията са предизвикали силна паника сред населението.

Няма данни за пострадали български граждани при земетресението в района на град Бозкурт в югозападния турски окръг Денизли. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0