Много проби, малко заразени! Новите случаи на COVID-19 са 14, епидемията гасне

Много проби, малко заразени! Новите случаи на COVID-19 са 14, епидемията гасне

Хубавата новина е, че за вчерашния ден имаме само 14 нови случаи на COVID-19 у нас, от тях 4-ма са в болница, а 10 са амбулаторни. Това каза на брифин

Хубавата новина е, че за вчерашния ден имаме само 14 нови случаи на COVID-19 у нас, от тях 4-ма са в болница, а 10 са амбулаторни. Това каза на брифинг на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса проф. Тодор Кантарджаиев. За последното денонощие направените изследвания са 1353, като положителни са пробите на 10 жени и 4 мъже.

„Това говори срещу казаното, че колкото повече изследвани има, толкова повече положителни ще имаме. Имаме положителни, само когато се наблюдава увеличаване на заболеваемостта в страната“, посочи проф. Кантарджиев.

Активните области в страната, засегнати от COVID-19, са шест в последните 24 часа. Новите случаи са регистрирани в Пазарджик и Плевен по един, в Разград – 2, Сливен – 4, София – 5 и Ямбол – 1.

42 % от заразените с COVID-19 в България вече са излекувани, това са 1064 души.

10 души вече заразяват 8, скоро ще бъдат 6 и така… епидемията гасне, каза проф. Кантарджиев. В момента имаме два пъти по-слаба епидемия от намалото на месец май.

24bulgaria.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0