Минчо Спасов и 29-годишен мъж с обвинения за спирането на метрото, застрашили пътниците

Досъдебно производство е образувано за спирането на метрото вчера, доказано е авторството на деянието. Това заяви шефът на СДВР Георги Хаджие

Досъдебно производство е образувано за спирането на метрото вчера, доказано е авторството на деянието.

Това заяви шефът на СДВР Георги Хаджиев. Той уточни, че за хулиганство са обвинени ексдепутатът Минчо Спасов и още един мъж на 29 години. Третият извършител не е установен и все още се издирва.

„Нашето метро е от открит тип. В края на пероните има бутон безопасност. На станция има 4 такива бутона, достъпни и за служебни лица, и за пътници, обясни шефът на “Метрополитен” ЕАД проф. Стоян Братоев. Той подчерта, че бутонът за безопасност трябва да се използва при необходимост, например ако има паднал пътник на релсите. Действа като аварийна спирачка и крие опасност за пътниците при рязкото спиране на влака, каза още Братоев.

Вчера заради действията на тримата протесиращи графикът е нарушен общо за 9 минути, метровлакът е престоял в тунел няколко минути, стана ясно още от думите на Братоев.

Това не е етично спрямо пътниците. Метрото не е играчка, каза още той.

Трима адвокати са били до Минчо Спасов от момента, в който е поискал това до излизането му от районното управление, уточни в отговор на въпрос Хаджиев.

COMMENTS

WORDPRESS: 0