Министър Терзийски: Двама служители са наказани за акцията на сгрешен адрес

Двама високопоставени служители на ГДБОП са наказани за операцията на грешен адрес в столичния квартал "Левски Г". Това съобщи пред БНР министър

Двама високопоставени служители на ГДБОП са наказани за операцията на грешен адрес в столичния квартал „Левски Г“. Това съобщи пред БНР министърът на вътрешните работи Христо Терзийски.

„Проверката приключи. Установени са дисциплинарни нарушения на двама служители, единият от които е на високо ръководно ниво в Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ и са наложени наказания на тези служители“.

На 5 октомври ГДБОП нахлу погрешка в апартамент на младо семейство с бебе. Вместо в блок 7, екипът е пристигнал на адрес в блок 4 в квартал „Левгски-Г“, каза министърът в парламента седмица след случая.

Относно протестите на служители на МВР, които настояват за по-високи заплати Терзийски обясни, че е поканил един от синдикатите на разговори за изясняване на различията, свързани с увеличението на заплатите на полицаите.

„Не сме спирали да водим неформални диалози с ръководителите на синдикатите. През последните месеци има различни искания от тяхна страна. Водим добър диалог. Нещата, които се променят и в нормативната база, и във финансов аспект, са доста резултатни“, каза още Терзийски.

Той добави, че ще се водят разговори с всички синдикати в МВР.

По думите му „увеличението от 10% за над 48 хиляди служители е доста сериозна сума – възлиза на повече от 154 млн. лева. Не бих казал, че е стандартна тази сума или малко това увеличение“.

За проверките на полицията, свързани с разпорежданията на здравното министерство и местните власти Терзийски заяви, че е възложено да се следи карантинирането на над 28 400 лица в страната. „Извършваме проверки и съдействаме на здравните органи в условията на епидемичната обстановка“, подчерта той.

„Нашата цел не е да наказваме нарушителите на разпоредбите, а да предотвратим самите нарушения. Ако видим човек, на който маската му е на брадата или в джоба, просто го предупреждаваме да я сложи. Съобразяваме се и с всички заповеди на местната власт“, добави ресорният министър.

COMMENTS

WORDPRESS: 0