Министър Нанков: Програмата за саниране има бъдеще, трябва и ще продължи!

Програмата за саниране има бъдеще, трябва и ще продължи. Това каза министърът на регионалното развитие Николай Нанков по време на дискусионен форум

Програмата за саниране има бъдеще, трябва и ще продължи. Това каза министърът на регионалното развитие Николай Нанков по време на дискусионен форум на НСОРБ за бъдещето на общинските проекти.

Нанков заяви, че програмата за саниране се политизира прекалено много.

„Не толкова на експертни начала, а на спекулативни, манипулативни политически цели“, каза министър Нанков. Той заяви, че за разлика от някои народни представители, не може да заклейми програмата.

„Програмата ще продължи“, каза той и посочи, че има индикатори и ползи във всяко едно естество.

До края на годината ще договорим на 100% ресурса от Оперативна програма „Региони в растеж“, допълни Нанков, цитиран от Фокус.

„72% понастоящем ни е договореният общ ресурс от Оперативната програма. На второ място сме по всички оперативни програми“, каза Нанков. По думите му по-голямата част от бенефициентите са общинските администрации.

„До средата на годината ще договорим на 100% ресурса по Оперативната програма“, уточни регионалният министър у допълни, че до края на годината трябва да приключи изпълнението на 163 проекта.

„Сърдечно благодаря за поканата. Не случайно МРРБ е определяно от широката общественост и от представителите на местната власт като „Министерство на кметовете“ – ние винаги сме заставали ясно и отговорно, на позиции, които в най-добра степен защитават интереса на местната власт и общност“, каза Нанков.

Според него е редно в подобни форуми по тези основни теми да се води дебат от една страна с представители на местната власт, но и заедно с Министерство на финансите.