Министър Комитова: От 21 000 фирми протестират 21, които работят без да се състезават за поръчки

Министър Комитова: От 21 000 фирми протестират 21, които работят без да се състезават за поръчки

Регионалният министър Виолета Комитова чака собствениците на протестиращите пътни фирми на среща в МРРБ. Срещата трябва да се проведе от 13 ч. днес, н

Регионалният министър Виолета Комитова чака собствениците на протестиращите пътни фирми на среща в МРРБ. Срещата трябва да се проведе от 13 ч. днес, но не е ясно дали някой ще се появи.
Причината – фирмите пращат свои представители и посредници, а Комитова отказва да говори с тях. Служебният регионален министър настоява собствениците да излязат на светло, а освен това счита, че зад протестиращите пътищари стоят други интереси.
“В България има 21 хиляди фирми с над 155 хиляди работници. Протестират 21.
Останалите работят в пазарни условия и от години се състезават за поръчки за цена и качество. 21 фирми в пътния бранш работят без да се състезават, без поръчки, с пари, получени авансово инхаус. 21 фирми са на някакъв друг пазар, те получават аванси без да се състезават, живеят в пълен комфорт”, коментира в края на миналата седмица Комитова.
На този фон обаче протестите продължиха. Вчера на жълтите павета в столицата се изсипаха тежкотоварни автомобили. Исканията на протестиращите остават непроменени – изплащане на 900 млн. лева за извършена дейност и оставка.
Комитова иска да се срещне лично със собствениците на фирмите, за да може двете страни в спора да уредят отношенията си и да решат проблемите.

COMMENTS

WORDPRESS: 0