Министър Бъчварова: Атаките към МВР целят да дестабилизират правителството!

След приключването на днешното редовно заседание на Министерски съвет вътрешният министър Румяна Бъчварова даде пресконференция. През последните седми

След приключването на днешното редовно заседание на Министерски съвет вътрешният министър Румяна Бъчварова даде пресконференция. През последните седмици в страната бяха извършени няколко показни убийства, които все още не са разкрити, а редица политически и обществени организации изразиха недоумение от отсъствието на вътрешния министър, като дори от КРИБ поискаха оставката на Бъчварова.

Няма да позволя МВР да бъде боксова круша, заяви тя. Човекът, който управлява МВР съм аз – Румяна Бъчварова. Най-ценният ми съветник и консултант се казва г-н Бойко Борисов, защото има голям и неизчерпаем опит, това не го отричам. Докато съм министър  институцията ще се управлява от официалното ръководство. Това не подлежи на коментар, категорична беше тя. Казвам: Стига вече. Това го казвам на всички политици, които правят коментари. Казвам го на всички коментатори, които излизат по ефирите на телевизии и радиа и си мислят, че МВР е като българския футбол, всички да разбират от него. Казвам го и на всички бизнесмени. Декларацията на КРИБ беше нелепа. Казвам го и на всички бивши служители, които са станали експерти по вътрешна сигурност, но са си получили 20-те заплати, обясни Бъчварова. Това, което се говори и се прави през последните седмици, има за цел дестабилизацията на МВР, а от там и на правителството. Има кръгове, които са заинтересовани да не работи вътрешното министерство и то да бъде овладяно. Атаките към МВР целят да бъде дестабилизирано правителството. МВР работеше докато парламентът почиваше три седмици. Някои си починаха, събудиха се и решиха да критикуват МВР. Това са типични ченгеджийски номера. Това ще го тълкувам като посегателство към сигурността в страната, продължи министърът. Бъчварова увери, че се работи по убийствата от последните дни и разкри, че най-много се тревожи от неразкритото убийство в Борисовата градина. Тя призова полицейските синдикатите да бъдат честни. Разчитам на тяхната отговорност, защото през март ще се проведе дебат за предстоящата реформа. Не може толерантността да продължава към определени прослойки. Бизнесмените не са привилегирована група към МВР. Проблемите на българския бизнес се коренят в неговия генезис от последните 20 – 25 години и нелоялната конкуренция. МВР не е дъвка за всяка уста, завърши Бъчварова.

COMMENTS

WORDPRESS: 0