Министър Ангелкова: 3,7 млрд. евро са приходите от международен туризъм през 2019-та

3,7 млрд. евро са приходите от международен туризъм за миналата година у нас, сочат данните на Българската народна банка, обявени днес, съобщава

3,7 млрд. евро са приходите от международен туризъм за миналата година у нас, сочат данните на Българската народна банка, обявени днес, съобщават от Министерството на туризма и посочват, че резултатите показват ръст от 0,4% спрямо 2018 година. 

От ведомството на Николина Ангелкова се хвалят, че само за месец декември 2019 г. постъпленията от чуждестранни туристи били надхвърлили 165 млн. евро, като увеличението спрямо последния месец на 2018 г. е от 10 на сто.

За миналата година е отчетено нарастване и на туристическите посещения от чужди граждани с 0,4 на сто, като броят им достигна 9,3 млн. Само през декември в България са отчетени 479 276 чуждестранни туристически визити – ръст от 9,2% спрямо същия месец на предходната година.

„Радвам се, че данните на БНБ за приходите от международен туризъм за 2019-а доказаха прогнозите ни за положителен резултат от туризма през годината“, коментира министър Николина Ангелкова.

Според нея това доказвало устойчивото развитие на отрасъла, както и че държава, бизнес и местни власти задружно можели да преодолелят голямата конкуренция за туристи в региона и международните кризите в туризма.

COMMENTS

WORDPRESS: 0