Мерки срещу Covid-19 в Столипиново, засилено е полицейското присъствие

Засилено ще бъде полицейското присъствие в пловдивския квартал Столипиново, за да се ограничи струпването на хора. На определени места се налага дез


Засилено ще бъде полицейското присъствие в пловдивския квартал Столипиново, за да се ограничи струпването на хора. На определени места се налага дезинфекцията да е по-интензивна.
В Столипиново полицейските екипи работят съвместно със служителите на РЗИ. С мегафони и уредби хората също ще бъдат известявани, че нямат право да се струпват накуп.
Следят се и поставените под карантина, като те не са повече отколкото в другите райони. Всеки получен сигнал за новопристигнали, се проверява индивидуално.
Най-важно е хората в квартала да разберат, че трябва да ограничат излизанията си, както и навън да спазват изискването да са отдалечени един от друг, заяви директорът на пловдивската здравна инспекция д-р Ваня Танчева.
„При тяхната общност хроничните заболявания са вече от по-млада възраст. Очаквам, ако бъдем поразени и в Пловдив от коронавирус, там ще има доста хора, които няма да са в леко състояние, особено възрастните – да се самоизолират.
Ако това не се случи в следващата седмица, мисля, че трябва да преминем към по-сериозни мерки – в смисъл, да ги изолираме ние, като се надявам, че това няма да бъде възприето зле. Това са мерки, които пазят тях“, посочи д-р Танчева.
Обсъжда се още дали в Столипиново да се създаде денонощен лекарски кабинет.

COMMENTS

WORDPRESS: 0