МВР имат информация за братя Галеви и къде може да се намират

Качвайки снимките на издирваните в социалните мрежи, полицията цели да ги открие по-лесно дори чрез хора, които са имали досег до тях Заради уби

Качвайки снимките на издирваните в социалните мрежи, полицията цели да ги открие по-лесно дори чрез хора, които са имали досег до тях

Заради убиеца от Нови Искър МВР решава да търси издирвани лица чрез мрежата. Това коментира за Нова телевизия шефът на сектор “Издирване” в Главна дирекция “Национална полиция” Ивайло Димитров.

Общо 1119 са издирваните лица, като 149 са открити през миналата година. Качвайки снимките на издирваните в социалните мрежи, полицията цели да ги открие по-лесно дори чрез хора, които са имали досег до тях. С оглед на това идеята е да се визуализират тези лица и да се приемат в известност. Един от издирваните Красимир Тончев сам се свърза с МВР, като остави телефонния си номер под поста на полицията.

„Свързахме се с това лице на посочения от него телефон. Лицето заяви, че пребивава на територията на Германия и ще се върне в страната след два месеца“, посочи Ивайло Димитров. „Искаме да установим къде са пропуските, за да си отстраняваме в бъдеще“, допълни шефът на сектор “Издирване” в Главна дирекция “Национална полиция”. Той коментира още, че полицията има информация и за братя Галеви. „Братя Галеви са извън пределите на страната, разполагаме с информация къде се намират може би“, подчерта експертът, като допълни, че данните се проверяват.